2020-10-12 10:09:34• hírek • Közlemény

Véget ért a Szatmár Megyei Roma Gyermekekért Karaván

250 gyermek és 250 szülő/gondviselő, 10 település, 10 egészségnevelési foglalkozás és 10 nem formális oktatási program, nagy érdeklődés, öröm és mosoly! E néhány szóval leírhatjuk a “Szatmár Megyei Roma Gyermekekért Karaván” projektet, amely véget ért – írja a Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás közleménye.

A projekt szervezője a Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás, mely szeptember folyamán 10 egészségnevelési és 10 bábszínházból álló nem formális oktatási foglalkozást tartott a következő Szatmár megyei községekben/településeken: Tasnád, Kolcs, Dob, Pusztadaróc, Avasújváros, Piskolt, Tasnádszántó, Érszakácsi, Mezőterem és Túrtrebes.

A projekt célja az egészséges életmód népszerűsítése volt Szatmár megyei hátrányos helyzetű közösségek körében egészségügyi, oktatási foglalkozások és nem formális oktatási foglalkozások szervezésével, a diákok és szülők számára.

Így 250 hátrányos helyzetű, főként roma gyermek és azok szülei/gondviselői vettek részt a közösségi megbetegedések kockázatával kapcsolatos tájékoztatáson, és az oktatásról és tudatosságról szóló foglalkozásokon.

A projektben résztvevő gyermekek ajándékcsomagokat is kaptak a személyes higiéniáról és az egészségről szóló kifestőkönyvekkel, ehhez színes-ceruzákkal, illetve különböző higiéniai cikkeket is tartalmaztak az ajándékok.

A projekt összértéke 33 340 RON, amelyből 30 006 RON a Országos Roma Ügynökség hozzájárulása az “Egészséges életmód népszerűsítése tájékoztatás, non formális oktatás és tudatosítás révén” elnevezésű program keretén belül.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: